Syster Varg

Jag har tidigare recenserat några av de fantastiska bilderböckerna från Sagolikt bokförlag, exempelvis Kalle som lucia. Nu har förlaget släppt en ny bok, en kapitelbok denna gång. Boken heter Syster Varg och är skriven av Anette Skåhlberg med illustrationer av Katarina Dahlquist.

Syster Varg handlar om Sandra och hennes tvillingsyster Teresa (Tea). Tea försvinner när flickorna är 4 år gamla. Familjen är ute och plockar svamp när Tea försvinner. Trots massiva pådrag så lyckas ingen hitta henne. På Sandras tioårsdag får familjen ett glädjande besked – Tea är upphittad. Sandra börjar genast fantisera om allt roligt de kan hitta på. Men det visar sig att Tea har vuxit upp hos vargarna i skogen och är inte riktigt samma tjej längre…

En mycket spännande och gripande bok. Storyn känns ny och fräsch, samtidigt som berättelsen knyter av till många teman, som utanförskap, vänskap, familjerelationer och så vidare. Illustrationerna ger en extra dimension till texten. Boken är den första boken som vänder sig till lite äldre barn, från 8 år och uppåt. Jag tycker att de har lyckats bra och hoppas att det kommer fler kapitelböcker. Jag sträckläste boken! Det finns också en ljudbok med Syster Varg inläst av författaren.