Tänk snabbt (vecka 4)

Bokbloggaren Enligt O har börjat med en ny veckoutmaning som hon kallar för Tänk snabbt. Såhär beskriver hon den:

Tanken är att jag ger er fem val varje vecka, tanken är också att det ska vara främst kulturrelaterat, men aktuella saker kommer också att dyka upp, eller så blir det frågor om något jag funderat över. Tänk snabbt, välj ett av två alternativ och kommentera gärna varför.

Det här är veckans fem snabba:

Guldbaggegalan eller Oscarsgalan?

feelgood eller deckare?

bokserier eller fristående böcker?

bok som tv-serie eller bok som film?

te eller kaffe?

 

Jag gillar Guldbaggegalans fokus på svenska filmer, så det blir mitt val.

Jag läser mer deckare än feelgood. Vanligen får jag mer ut av dessa, för en del feelgood kan vara så förutsägbara. Men det finns riktigt bra feelgoods också som jag gillar väldigt mycket. Som Gröna fingrar sökes som jag satt uppe och sträckläste häromnatten trots att jag skulle till jobbet på morgonen.

Oftast föredrar jag bokserier eftersom karaktärer har större chans att fördjupas när författarna har mer utrymme. Men framförallt när det gäller deckare så finns det också risk att författarna skriver bok på bok på bok och det istället blir det motsatta, nämligen att böckerna till slut blir så ”mallade” och förutsägbara att karaktärerna inte utvecklas alls. Så när det gäller långserier gillar jag när författare har en plan för skrivandet och vågar avsluta i tid.

Jag ser betydligt fler tv-serier än filmer numera. Tror det beror på att tv-serier har så bra längd att det är enkelt att se ett avsnitt eller två när barnen somnat på kvällen. Sätter jag på en film somnar jag oftast, men tv-serier funkar bättre att hålla sig vaken till. Därför väljer jag tv-serie, plus att det även där är lättare att fördjupa karaktärerna i en tv-serie än i en film.

Egentligen är jag varken någon te- eller kaffedrickare, men måste jag välja blir det någon form av kaffe latte.

 

 

 

 

One thought on “Tänk snabbt (vecka 4)

  1. Det är verkligen en avvägning det här med bokserier. Älskar egentligen deckarserier, men väldigt ofta blir det lite fler böcker än det borde. Med tv-serier är det väldigt konstigt. Det känns ofta omöjligt att se en film, men funkar fint att se två eller till och med tre avsnitt i en serie. Det handlar väl också om att karaktärerna är bekanta tänker jag.

Comments are closed.