Temaläsning 2016 – Historiska böcker

Temat för min utmaning Temaläsning 2016 var i juli månad Historiska böcker. Själv började jag läsa Än finns det hopp av Karin Wahlberg, men vid det tillfället då jag läste den (när jag låg inlagd på sjukhuset med mellantjejen) var jag inte alls sugen på sådan läsning, så jag har inte läst ut den. I bilen lyssnar jag på Liv till varje pris som är den avslutande boken i triologin om Maj av Kristina Sandberg. Jag gillar alla tre böckerna väldigt mycket, men det har inte blivit så mycket bilåkande under juli eftersom jag haft semester, så det kommer att ta ett tag tills den är färdiglyssnad. De andra tjejerna som deltar i utmaningen har läst lite historiska böcker i alla fall:

 

The Girls (Stories from the City)

Ring av rosor (Sofies bokblogg)

Tusen strålande solar (Sofies bokblogg)

Wolf Hall (Bokmumriken)

Livet går vidare (Theresans bokblogg)

 

Bokmumriken har också skrivit ett inlägg här där hon tipsar om fler historiska böcker. Kolla gärna in det.

Nu i augusti månad är temat ungdomsböcker. Det ser jag fram emot!