Temaläsning 2017?

Förra året hade jag en läsutmaning som jag kallade för temaläsning 2016. Varje månad fick varsitt tema och sedan tänkte jag att jag skulle läsa extra mycket böcker på detta tema samt att skriva olika temainlägg, anordna tävlingar osv baserat på detta tema. Nu blev ju 2016 ett skitår för mig där det hände så mycket privat att jag varken hann eller orkade läsa och blogga så mycket. Därför blev det inte riktigt som jag tänkt med Temaläsningen och därför är jag också lite sugen på att köra en ny sådan utmaning detta år. Detta var förra årets teman:

Januari – Sanna berättelser och biografier
Februari – Kärlek, relationer och feelgood
Mars – Kvinnliga författare
April – Deckare
Maj – Barnböcker
Juni – Hyllvärmare och klassiker
Juli – Historiska böcker
Augusti – Ungdomsböcker
September – Faktaböcker
Oktober – Fantasy och övernaturligt
November – Skräck och spänning
December – Jul och nostalgi

Till utmaningen fanns även en Facebookgrupp där det var tänkt att vi skulle kunna diskutera lite kring månadens tema och vilka böcker man valde att läsa. Det blev inte så mycket aktivitet som jag hade hoppats på och utmaningen fick inte heller så stor uppmärksamhet. Det hade varit roligare om ännu fler hade hoppat på utmaningen. Till 2017 års utmaning skulle jag vilja tajta till temana lite grann. Det blev väldigt stora och breda teman insåg jag.

Men nu undrar jag, finns det något intresse för en Temaläsning 2017? Har ni i så fall några tips på teman man skulle kunna satsa på?

One thought on “Temaläsning 2017?

  1. Jag är eventuellt intresserad. Jag gillade utmaningen förra året. Det beror dock på hur mycket jag kommer att ha att göra med den litteraturkurs jag ska läsa.
    Förslag på teman:
    Afrika (eller någon annan världsdel), andra världskriget, klimatförädningar/miljö, djur.

Comments are closed.