The Art of Eating

The Art of Eating – eller konsten att äta med inspiration av ayurveda är en intressant bok av Eva Forsberg Schinkler (förlaget Bladh by Bladh). I boken förklaras vilken mat vi människor egentligen behöver. Nu för tiden finns en rad olika kostråd och dieter och det kan vara svårt att veta vad man ska välja och vad man egentligen mår bäst av. Men här i boken får vi läsa om hur människor är skapta och hur det ursprungligen var tänkt att vi skulle äta. Mat kan användas för att exempelvis läka oss, bygga upp oss, öka prestationen, ge oss trygghet och kärlek och skapa välbehag och harmoni. För att komma i balans helt enkelt. I den här boken får vi lära oss hur.

Författaren ger en djupare och bredare syn på mat och hur vi ska äta för att vara friska och må bra. Dessutom får man läsa om de olika personlighets- och kroppstyperna enligt ayurveda (vata, pitta, kapha) och om livshjulet, en helhetssyn på livet där man inser att det är många olika delar i livet som måste fungera för att man ska vara i balans och må bra. I slutet av boken finns också ett avsnitt med goda och inspirerande recept. En intressant, läsvärd och tankeväckande bok som jag kommer att återkomma till många gånger.