Träffsäkra böcker för barn i åttaårsåldern

9789163841767.jpgBöckerna om Josefin och Villa-Ulla är en serie enormt träffsäkra böcker som skildrar på pricken hur det är att vara åtta år. Hittills har det utkommit fyra böcker i serien; Josefin bästis med Villa-Ulla; Josefin osams med Villa-Ulla, Josefin och Villa-Ulla snällast i världen samt Josefin och Villa-Ulla löser mystiska mysterier.

Josefin och Villa-Ulla är klasskompisar och blir så småningom bästisar. Villa-Ulla heter egentligen Ulla, men eftersom hon är en av de få i klassen som bor i villa så får hon smeknamnet Villa-Ulla. Böckerna skildrar deras vardag och berättar om allt som är viktigt när man är 8-10 år. Skolan, kompisar, föräldrar, husdjur, lekar och intressen, allt skildras med samma allvar som barnen själva upplever det i den åldern. Det här är böcker att känna igen sig i, att leva sig in i. Oavsett om barnen själva läser böckerna eller om man har dem som högläsningsböcker så är det lätt att skratta åt, rysa åt och fundera över allt som huvudpersonerna gör och upplever. Det är mycket humor och mycket spänning i form av vardagsdramatik. Böckerna är lättlästa och har ett språk som tilltalar barnen. Dessutom är böckerna illustrerade med härligt, färgsprakande och vilda bilder.

Bokinformation:
Titel: Josefin bästis med Villa-Ulla; Josefin osams med Villa-Ulla; Josefin och Villa-Ulla snällast i världen; Josefin och Villa-Ulla löser mystiska mysterier
Författare: Johan Unenge
Illustratör: Päivi Unenge
Förlag: Bonnier Carlsen
Övrig info: En serie där fyra böcker hittills utkommit. Passar för barn mellan 8-10 år, funkar lika bra som kapitelbok för barn som nyligen lärt sig läsa och som högläsningsbok.