Trio i trubbel

         

Thomas Halling är skicklig på att skriva kapitelböcker. Han har tidigare skrivit den populära Ihop-serien och böckerna om Agnes (som jag gillade mycket). Nu har han kommit med en ny serie, Trio i trubbel, som vänder sig till barn i åldern 8-11 år. Spännande och roliga böcker som är perfekta att läsa själv. Böckerna handlar om syskonen Oskar, Maja och Linus. Hittills har tre böcker i serien utkommit och ännu fler är på väg. Böckerna är illustrerade av Sofia Falkenhem och utgivna av Alfabeta bokförlag.

Läskigt läge är den första boken i serien. I boken har syskonen fått sommarlov och en dag när det är extra varmt får de tillåtelse att åka och bada vid sjön – bara de är försiktiga och lovar att komma hem senast klockan fem. De lovade också sina föräldrar att inte åka till det gamla slottet Granhult som ligger på vägen. Men självklart kan de inte låta bli. Vips är de inne i slottet, mitt i ett skräckfyllt äventyr. Det visar sig förstås att det spökar på Granhults slott.

Kuslig kväll är bok nummer två i serien. I den boken hittar syskonen en kattunge i buskarna. Maja tar hem den trots att mamma är allergisk, men självklart går det inte att ha katten kvar. Hon tvingas lämna bort katten till den riktiga ägaren, en läskig gammal gumma som påminner om en häxa. Maja ligger vaken och tänker på katten. Hon vill inte att den ska vara hos den läskiga tanten. Dagen efter tar hon med sig Linus för att spionera på gumman och vips hamnar de i ett rysligt actionäventyr.

Ryslig resa är den tredje boken i serien. I boken har syskonen fått sportlov och de ska åka på skidsemester tillsammans med sina föräldrar. Men redan när de kommer fram till hotellet får de onda aningar och sedan blir det ett par dagar som de aldrig kommer att glömma. Maten är skum och det finns inga andra gäster på hotellet. Snart befinner sig hela familjen i ett läskigt, men spännande, actionäventyr.