Trollsländor och spikskor

trollTrollsländor och spikskor är en språklekbok skriven av Anna Ribbing och illustrerad av Mati Lepp. Om man lyssnar noga på det svenska språket så märker man hur det kryllar av spännande, knasiga och oväntade ord överallt. Hur ser egentligen ett gående bord ut? Hur ser man ut när man har sjukdomen Röda hund? Hur ser en svartsjuk person ut? Kan man egentligen hoppa bock och spela squash?

Boken är fylld av roliga ord och uttryck, finurligt illustrerade. Den passar bra att läsa rakt upp och ner för de äldre barnen som lärt sig läsa. Men det går också att använda den vid högläsning på dagis och skola och den funkar också att jobba med under svenskalektionerna, den skapar många fnissiga stunder i klassen. Det här är den tredje språklekboken som Ribbing och Lepp gjort tillsammans. Läs också gärna Bananflugor och kramsnö samt Godisgrisar och blixtlås.

Bokinformation:
Titel: Trollsländor och spikskor
Författare: Anna Ribbing
Illustratör: Mati Lepp
Förlag: Eriksson & Lindgren
Övrig info: Språklekbok, främst för åldern 6-9 år, men passar egentligen för alla åldrar. Ingår i serien Hur ser orden ut? där också Bananflugor och kramsnö, samt Godisgrisar och blixtlås ingår.