True Blood

Den populära tv-serien True Blood bygger som Ni nog vet på en bokserie. Böckerna har sålts i mer än 15 miljoner exemplar. Självklart kunde jag inte låta bli att läsa böckerna som är skrivna av Charlaine Harris. Jag har börjat med de tre första delarna i serien.

Död tills mörkret faller är den första delen. Här får man träffa Sookie Stackhouse. Sookie bor i den lilla hålan Lousiana och jobbar som servitris på baren i stan. Sookie är en helt vanlig tjej i den lilla staden, där de flesta känner varandra. I Lousiana händer inte mycket. Men givetvis kommer det att bli ändring på det. En dag dyker Bill upp. Sookie får genast upp ögonen för honom men vad hon inte vet är att han och hans vänner är vampyrer. I samma veva sker några mystiska mord i staden. Sookie kan inte låta bli att dras till Bill även fast hon listat ut sanningen om vad Bill är.  Tillslut börjar det även gå rykten om att det finns vampyrer i den lilla staden…

 Levande död i Dallas är den andra delen. Nu har Sookie blivit mer involverad med vampyrerna. Faktiskt är det så att vampyrerna nu behöver Sookies hjälp. Sookie har en förmåga som kommer väl till pass, hon kan nämligen läsa tankar. Det leder till att Sookie råkar i problem och får en sekt som vill utrota vampyrer efter sig.

Klubb död är den tredje delen. Sookie är tillsammans med vampyren Bill men de har bråkat. Sookie tycker att Bill förändrats. Det verkar inte som han älskar henne längre. När Bill plötsligt åker iväg utan att berätta vart han ska åka tycker Sookie att det bevisar allt. Bill älskar henne inte längre och han tänker lämna henne. Efter några veckor av vånda får Sookie dock veta att Bill blivit bortförd. Sookie ger sig iväg för att leta reda på honom.

Det här är en serie för Er som gillar vampyrer. Gillar man inte vampyrer är det ingen serie man ska läsa. För vampyrälskaren  är serien helt ok.