Tuffa gänget

Tuffa gänget. En ruggig historia     Tuffa gänget. En god gärning

Håll i er nu, för här kommer stans tuffaste gäng!

Hittills har det kommit två böcker i serien om Tuffa gänget och jag misstänker att det lär bli fler (tredje kommer visst redan i mars!). Det är lättlästa, roliga, tokiga böcker om fyra karaktärer: Herr Orm, Herr Haj, Herr Varg och Herr Piraya, fyra karaktärer som vill bli hjältar och göra goda gärningar. Men det är lättare sagt än gjort när man varit farlig i hela sitt liv.

Det är inte mycket text i böckerna, utan de bärs fram av tokroliga illustrationer i serietidningsliknande stil och en rolig formgivning. Perfekta för läsovana barn i åldern 6-9 år som vill läsa något coolare än de enkla läsa själv-böckerna. Bra som övergång också till enklare kapitelböcker. Böckerna påminner om humorserierna Vår trädkoja och Dagbok för alla mina fans, fast de här riktar sig alltså till en yngre målgrupp.

Tuffa gänget – En god gärning och Tuffa gänget – En ruggig historia är skrivna och illustrerade av Aaron Blabey, utgivna av Alfabeta och finns bland annat att köpa på Adlibris (här och här) och på Bokus (här och här).