Vargskräck och Kod 513

Vargskräck : en hunddeckare med Flingan & flocken (inbunden)     Kod 513 (inbunden)

Vargskräck och Kod 513 är de två första böckerna i serien om Flingan & flocken. Böckerna handlar om Felicia, ”Flingan”, som är 11 år och hennes pudel Buffy som hamnar i olika spännande äventyr. Tillsammans med sina hundvänner och brorsan Theo löser de mysterierna.

I Vargskräck är det någon som gömmer blodiga köttstycken i skogen. Samtidigt börjar ryktet gå att en varg synts till i skogen…

I Kod 513 försvinner collien Heros husse spårlöst. Samtidigt visar det sig att något mystiskt pågår i de mörka grottgångarna ute på Björkö.

Det här är böcker som mitt djurtokiga jag verkligen hade älskat och slukat när jag var yngre! Jag gör det nu också förstås, men de vänder sig ju till barn mellan 9-12 år egentligen. Varför har ingen kommit på att skriva hunddeckare tidigare? Böckerna är roliga, spännande och samtidigt lärorika. Samtidigt som de är underhållande så får man nämligen lära sig en del om hundar och även djurskydd. Böckerna är välskrivna och har ett oerhört bra driv. Händelserna avlöser varandra hela tiden, det blir aldrig tråkigt utan snarare är det svårt att lägga ifrån sig böckerna eftersom man bara vill läsa vidare hela tiden. Jag gillar dessa böcker skarpt och jag är säker på att författaren lyckats hitta en nisch där ett tomrum funnits. Det finns massor av hästböcker, men få hundböcker. Och att dessutom kombinera hundarna med spännande deckare var verkligen en fullträff.

Vargskräck och Kod 513 är skrivna av Jeanette Bergenstav och utgivna av Idus förlag. De finns bland annat att köpa på Adlibris (här och här) och på Bokus (här och här).