Veckans bokbloggsfråga – Vecka 2 – Mina svar

Finns din blogg med i sociala medier, så som Facebook, instagram eller twitter? Vad använder du de sociala medierna till, att göra reklam för bloggen, skaffa nya läsare eller interagera med läsarna genom diskussioner, tävlingar eller annat? 

Barnboksbloggen har fram tills nu inte funnits med på sociala medier alls. Jag skulle gärna vilja interagera med läsare och andra bokbloggare genom sociala medier, men jag har inte riktigt vetat vart jag ska börja. Jag använder varken Twitter eller Instagram privat heller, så det är väl kanske där som tröskeln har legat, jag har inte orkat sätta mig in i hur det fungerat. Har funderat på Facebook mestadels för att göra reklam för bloggen, men det använder jag mycket privat och det känns jobbigt med dubbla konton och jag vet inte om det egentligen kommer att ge så mycket som jag vill heller.

För några månader sedan skapade jag ett Instagramkonto för Barnboksbloggen, men sedan hände inget mer. Inte en enda post blev det. Nu tänker jag dock ge Instagram en chans. Inte minst efter att jag läst alla era svar, där Instagram verkar dominera hos er som använder sociala medier. Så nu finns alltså Barnboksbloggen på Insta och förhoppningsvis blir det något jag kommer att använda flitigt. Jag tilltalas framförallt av att snabbt kunna göra ett bildinlägg av sådant jag kanske inte orkar göra ett helt blogginlägg av. Följ mig gärna (jag heter kort och gott Barnboksbloggen) och tipsa gärna om vilka jag måste följa 🙂