Vem är jag?

Framförallt för mina hemliga bokvänner i Pocket & Trix och i Pocketbyte Mini kommer här en presentation av mig, men även andra läsare kan ju tycka att det är intressant 🙂

Jag som har den här bloggen heter Carola. Jag är 29 år och bor i Umeå. Jag bor tillsammans med min sambo och vår dotter som är född i juni 2007. Jag har tidigare pluggat ekonomi och tanken var att jag skulle ta civilekonomexamen, men jag har exjobbet kvar. Istället skrev jag en bok under min mammaledighet, Förälder för första gången – lästips, utkommen 2008 på BTJ förlag. Det var också startskottet för mitt egenföretagande. Sedan dess driver jag eget företag som frilansskribent med inriktning på barn, föräldraskap och böcker. Bland annat är jag publicerad i Dagens nyheter, Aftonbladet, Vi föräldrar, Amelia barn och Västerbottens-Kuriren. Jag bloggar också om barnböcker på föräldrasajten Alltombarn.se. Jag föreläser också om föräldraböcker och barnböcker och är även sugen på att hålla studiecirklar om läsande eller skrivande i framtiden.

Mina största intressen är att läsa och skriva. Jag läser mycket och jag läser nästan allt. De genrer som jag tycker bäst om är faktaböcker, realistiska böcker (t ex I Djursholm och Tensta kindpussar vi varandra som jag läser just nu) samt deckare, framförallt svenska. De genrer jag tycker minst om är fantasy och chick litt. Jag läser nästan uteslutande på svenska.

När jag inte jobbar, umgås med familjen, läser eller skriver så tycker jag om att fota, pyssla, släktforska, laga mat och umgås med vänner. Jag tycker om att virka och sy, men är dålig på att sticka. Jag är väldigt intresserad av ett alternativt levnadssätt. Jag funderar på att göra köpstopp ett år, vi köper helst ekologiska produkter, vi tänker mycket på vad vi äter, ger inte vår dotter köpt barnmat eller produkter med socker/salt/tillsatser i, jag ammar fortfarande, vi samsover, dottern är inte vaccinerad osv osv. Jag ska utbilda mig till doula under våren (en kvinna som är med som ett extra stöd under förlossningar). Har tidigare jobbat mycket ideellt och vill gärna göra det igen när dottern är lite större. Tycker om att lära mig nya saker. Vågar knappt säga hur många universitetspoäng jag har i de mest varierande ämnen 😉 Älskar frågesporter. Tycker om Nightwish, Evanescense, Nickelback, Takida och Metallica. Jag har jobbat flera år inom vården. Har tidigare haft hund som jag tränat och tävlat men idag har vi inga djur alls. Jag älskar heminredning och att bläddra i inredningstidningar.

Ja, det var väl lite mer om mig. Fråga gärna om ni vill veta mer 🙂