Zombiejakten – korta skräckisar

Zombiejakten : Korta skräckisarZombiejakten – korta skräckisar har jag precis haft med i ett bokprat i lågstadiet. Det är en lättläst bok som innehåller sju korta, läskiga berättelser om zombier, mystiska andar, odjur på havets botten och andra läskiga saker. Varje berättelse tillägnas omkring tre uppslag och på varje uppslag finns endast några få meningar samt en eller flera illustrationer. Viss text finns också med i pratbubblor, Illustrationerna samspelar bra med texten, den förtydligar och gör berättelserna än mer skrämmande. Ändå är läskigheten på en bra nivå för lågstadiebarnen, det blir inte för läskigt, mer spännande och med en lite övernaturlig touch. En bra bok att läsa själv – för den som vågar.

Jag tror att det är många som kommer att tilltalas av boken, just läskiga böcker efterfrågas ofta på biblioteket av den här målgruppen och det är viktigt att även omslaget förmedlar att det är en läskig bok för att de ska vilja läsa den. Det här omslaget är läskigt, så jag tror att den kommer att lånas av många. Att boken är så lättläst är ytterligare en fördel. Liksom att boken är indelad i olika kapitel/berättelser, vilket gör att man kan läsa en i taget, utan att behöva vara orolig för att tappa bort sig i berättelsen tills nästa gång man läser. Det är sju fristående berättelser i boken, så man behöver inte alls läsa särskilt mycket text per lästillfälle. Om man nu inte fastnar helt och sträckläser, för jag tror det kan bli så eftersom den är så spännande.

Zombiejakten är skriven av Andreas Palmaer, illustrerad av Peter Bergting, utgiven av Alfabeta och den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.