Fyra fina pysselböcker

Dinosaurier : En magisk målarbok  555 roliga klistermärken : dinosaurier  555 roliga klistermärken : djur  Barnens första korsord

Precis innan vi skulle åka på semester låg ett fint överraskningspaket från förlaget Lind & co i brevlådan. Det innehöll fyra stycken pysselböcker som var perfekt underhållning för mina barn.

555 roliga klistermärken – djur och 555 roliga klistermärken – dinosaurier gör det möjligt för barnen att skapa sina egna djur- och dinosauriebilder med hjälp av massvis med fina, roliga klistermärken. Varje uppslag består av en ny scen med illustrationer från djurvärlden eller den förhistoriska tiden och varje uppslag har även en liten faktatext. I samma serie finns ännu fler böcker, till exempel Bondgården, Prinsessor och slott, Monster, Älvor, Fotboll eller Fordon. Ett hett presenttips till barn som älskar klistermärken – och vilket barn gör inte det 🙂

Barnens första korsord är en enkel korsordsbok för barn som går på lågstadiet. Genom att lösa korsord kan barn lära sig nya ord och deras betydelse på ett lekfullt sätt. Korsorden är pedagogiskt konstruerade för att passa nybörjare. Min sjuåring som snart börjar ettan och ännu inte riktigt kan läsa klarade av flera av korsorden med nästan inget vuxenstöd alls. Även åttaåringen hittade många roliga utmaningar i boken.

Dinosaurer – en magisk målarbok fastnade framförallt blivande fyraåringen och sjuåringen för. Det är en målarbok fylld med svartvita illustrationer. Med hjälp av den medföljande penseln och lite vatten skapar barnen själva fantastiska bilder. När de målar över de svartvita bilderna med endast vatten så framträder nämligen färgerna – som genom ett trollslag. Målarboken innehåller femton illustrationer av dinosaurer i olika miljöer. Här finns också fler liknande böcker i samma serie: Julens magiska målarbok och Enhörningar – en magisk målarbok. Eftersom enhörningar är populära här i familjen så kommer nog den boken att införskaffas vid tillfälle. Detta var verkligen ett enkelt och roligt tidsfördriv för mina yngsta barn.

Böckerna finns att köpa på Adlibris (här, här, här och här) samt på Bokus (här, här, här och här).