Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

november 2017
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Dagsarkiv: 13 november, 2017

Oktoberläsningen

I sammanställningen för september månads läsning hoppades jag på mer och större läsupplevelser i oktober. Tyvärr infriades det inte riktigt. Jag håller på att läsa fortsättningen på Björnstad, Vi mot er, men är inte klar med den än. Annars har månaden mest ägnats åt läsning av augustiprisnomineringarna eftersom jag blev inbjuden att prata om dem i Hudiksvalls biblioteks bokpodd. Men de har jag inte skrivit om förrän nu i november, så de räknas inte heller denna månad.

Under oktober månad har jag därför bara läst:

Barn- och ungdomsutmaningen – En bok utgiven 2017 – läste jag:

Kaosutmaningen kunde jag pricka av dessa punkter:

20. En bok om något du brinner för (Ge ut din bok)

27. En hyllvärmare (Gnisselzonen)

Temaläsning 2017 – Liv & Död– läste jag dessa:

I utmaningen Hyllvärmare 2017 läste jag:

Och till sist, Månadens bästa bok är:

Sigge, så får man inte göra

För det MESTA har Molly ingenting emot att Sigge är med. Men ibland blir det bara för RÖRIGT allting. Sigge, så får man inte göra!

Sigge, så får man inte göra handlar om syskonskapets vedermödor. Oftast är det roligt för Molly att ha Sigge som lillebror. De gillar båda att göra samma saker, som att lyssna på sagor, döpa duvor och bygga saker. Men ibland händer det att Sigge är dum. Som när han åt på hennes favoritbok. Då är det inte roligt längre. Så får man ju inte göra! Som tur är så blir ju faktiskt det mesta bra till slut och Molly inser hur mycket hon älskar sin lillebror. Det här är en bilderbok för de yngre barnen med ett väldigt enkelt språk och stora, färgglada och uttrycksfulla bilder som verkligen skildrar både det positiva och det negativa med att ha syskon.

Sigge, så får man inte göra är skriven och illustrerad av Daisy Hirst och utgiven av Alfabeta bokförlag. Den finns bland annat på Adlibris och på Bokus.