Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

november 2019
M T O T F L S
« okt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Om jag kunde drömma

om-jag-kunde-dromma-stephenie-meyer1Om jag kunde drömma är den första delen i Twilight-serien, den populära serien om Bella som blir kär i vampyren Edward. Det finns hittills fyra böcker skrivna av Stephanie Meyer och denna första bok har också blivit film. Även de andra kommer att filmatiseras.

I Om jag kunde drömma så flyttar Bella till Forks, en regnig sömnig stad i Washington. Hon tror att hennes nya liv kommer att bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den vackre, gåtfulle och förföriske Edward Cullen förändras allt. Han och hans familj har länge lyckats hålla sina identiteter som vampyrer hemliga, men nu ställs allt på sin spets. Bella som trodde att hennes liv skulle bli långtråkigt inser snart att hon istället befinner sig ständigt i livsfara.

Om jag kunde drömma är en tonårsbok/ungdomsbok, men den är minst lika läsvärd för vuxna. Det är kärlek, spänning, magi, dramatik, mystik, sorg och realism i en riktigt lyckad blandning. Boken är tjock, men den är så spännande att man inte kan sluta läsa.