Om jag kunde drömma

om-jag-kunde-dromma-stephenie-meyer1Om jag kunde drömma är den första delen i Twilight-serien, den populära serien om Bella som blir kär i vampyren Edward. Det finns hittills fyra böcker skrivna av Stephanie Meyer och denna första bok har också blivit film. Även de andra kommer att filmatiseras.

I Om jag kunde drömma så flyttar Bella till Forks, en regnig sömnig stad i Washington. Hon tror att hennes nya liv kommer att bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den vackre, gåtfulle och förföriske Edward Cullen förändras allt. Han och hans familj har länge lyckats hålla sina identiteter som vampyrer hemliga, men nu ställs allt på sin spets. Bella som trodde att hennes liv skulle bli långtråkigt inser snart att hon istället befinner sig ständigt i livsfara.

Om jag kunde drömma är en tonårsbok/ungdomsbok, men den är minst lika läsvärd för vuxna. Det är kärlek, spänning, magi, dramatik, mystik, sorg och realism i en riktigt lyckad blandning. Boken är tjock, men den är så spännande att man inte kan sluta läsa.