Vi odlar smultron

Bildresultat för vi odlar smultron

Vi odlar smultron är en bok i samma serie som Vi bakar bullar och Vi tvättar bilen som jag skrivit om tidigare och som alla är utgivna av Olika förlag. I böckerna handlar det om olika saker man gör och de vänder sig till de yngsta barnen, upp till tre år.

Bildresultat för vi odlar smultron

Det som skiljer böckerna åt från andra böcker som handlar om liknande saker är förstås att böckerna har ett inkluderande mångfaldsperspektiv. Det är nämligen ett barn som ska odla tillsammans med sina pappor. Familjen har olika hudtoner och etniciteter. Barnet är ej könat. Inget av detta problematiseras i texten, utan där ligger fokus på att familjen ska odla tillsammans. Även bilderna är förstås inkluderande och oerhört genomtänkta.

Precis som tidigare delar i serien gillar jag även Vi odlar smultron. Det är böcker som behövs. Dessutom är det så härligt att se hur de förmedlar kreativitet, skaparglädje och uppmuntrar till gemensamma aktiviteter i familjen förutom allt det positiva de ger angående mångfald och inkludering.

Boken är skriven av Sarah Vegna och illustrerad av Astrid Tolke. Vi odlar smultron finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.