Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Min bok om traktorer

Min bok om traktorerMin bok om traktorer ingår i en serie där det också finns faktaböcker om små och stora djur, dinosaurer, grävare och lastbilar, stora bilar och maskiner, hajar, räddningsfordon och tåg. Många barn är tokiga i traktorer, så också min minsta dotter. Därför var det intressant att läsa den här boken för henne. Min bok om traktorer är en faktabok i bilderboksformat med färgfoton. Den är lättläst och utgör en bra introduktion till traktorernas fascinerande värld. Här kan man till exempel läsa om hur fort en traktor kan köra, hur många hjul en traktor kan ha och varför traktorer inte fastnar i lera. Här får man också läsa om vilka slags traktorer som arbetar på byggen, i skogar och på bondgårdar, vilka arbeten en traktor egentligen kan göra och vad olika typer av traktorer används till. Boken är indelad i fyra delar: Vad är en traktor, Vad använder man traktorer till, Bandtraktorer samt Olika form och storlek. Varje uppslag fungerar som ett kapitel med rubrik, faktatext och flertalet fotografier. Längst fram i boken finns en innehållsförteckning och längst bak finns ordlista och register.

Boken vänder sig till barn i den äldre förskoleåldern, 3-6 år och den fungerar därför utmärkt både för högläsning och för barnen att själva bläddra och titta bland fotona. Men boken fungerar också minst lika bra för barnen på lågstadiet för att läsa själv och som introduktion till faktaböcker. Här kan barnet lära sig vad en faktabok är och vilka delar en sådan består av (register, innehållsförteckning osv) och samtidigt lära sig om sitt favoritintresse. På så sätt passar Min bok om traktorer för en bred målgrupp. Ett stort plus för att boken tar upp alla möjliga slags traktorer och nördar in sig i alla de olika traktorer som finns, liksom för att boken har färgfoton så man verkligen kan se hur de ser ut i verkligheten.

Min bok om traktorer är utgiven av Berghs förlag och författaren heter Rod Green. Den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller Bokus.