Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

april 2020
M T O T F L S
« mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Det röda äpplet

Det röda äppletDet röda äpplet handlar om en hungrig kanin som mest av allt vill ha ett stort, rött äpple som han sett hänga i ett träd. Men han lyckas inte nå det på egen hand. Kanske kan näbbmusen, den rundmagade räven eller den stora björnen hjälpa till?

Detta är en vacker, stämningsfull bilderbok med otroligt fina vinterbilder. Kaninen är ensam från början, men får snart fyra hjälpsamma vänner och tillsammans löser de problemet. En enkel, men fin berättelse för de yngsta barnen där temat är att tillsammans är man allra starkast. En bra bok att samtala kring.

Det röda äpplet är en bilderbok översatt från turkiskan. Den är skriven av Feridun Oral som är en turkisk konstnär och illustratör som skapat många barnböcker och deltagit i en lång rad nationella och internationella utställningar samt erhållit flertalet utmärkelser för sina verk.

Boken är utgiven av förlaget Storge. Den finns att låna på biblioteket eller köpa på Adlibris och på Bokus.

Kommentera