Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

februari 2019
M T O T F L S
« jan    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Tillsammans

Denise Rudberg är väl mest känd för att skriva chic lit, men hon har också skrivit några ungdomsböcker. Tillsammans-serien (Månpocket) är omåttligt populära och den första boken i serien blev Sveriges mest sålda ungdomsbok 2008. Jag har läst de två första delarna i serien förra året och nu har jag äntligen läst den tredje och avslutande delen i triologin. De är faktiskt både bra och lättlästa. Passar såväl tjejer som killar i åldern 12-15 år. Även de som inte har läsning som någon favoritsysselsättning annars.

Böckerna handlar om Theresa, Jakob och Alexander. I första boken går de i åttan och de möts på en matlagningskurs. I sista boken ska de precis börja nian. Man får alltså följa dem under en ganska kort, men intensiv period. Det händer mycket runt de här tre ungdomarna. Många familjedraman, men självklart också mycket som hör tonåren till, som kärlek, sex, alkohol, vänskap, relationer… Jag känner till viss del igen mig själv när jag var ung, så böckerna kan säkert tilltala många i den här åldern. Visserligen lämnar böckerna lite att önska. Språket är väldigt enkelt, karaktärerna rätt så platta och vissa delar av böckerna känns orealistiska. Men jag tycker ändå att böckerna är underhållande och läsvärda.