Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Jösta och Johan

Girafferna Jösta och Johan vill båda ha ett barn – fastän de är av samma sort: likadan och likadan. Men när det är två han-giraffer så är det inte det lättaste att få ett litet barn. De går runt på savannen och letar, hoppas på att få hitta något stackars övergivet barn. Men de barn de hittar har sina vakande föräldrar på behörigt avstånd. Precis när de är på väg att ge upp så hittar de ett ägg. Ett alldeles ensamt litet ägg! De tar hem ägget och vårdar det ömt. De sjunger sånger och berättar sagor för ägget och hela tiden ligger de så nära, så nära. En dag är det dags för ägget att spricka och det är ju spännande, för de har ju ingen aning om vad som finns där i….

Jösta och Johan är en härlig bok som tar upp ämnen som homosexualitet och adoption utan att nämna dessa ord i texten. Det finns ingenting dömande eller utpekande. Jösta och Johan tycker om varandra och vill ha barn och det är ingenting konstigt med det. Boken är skriven (på rim) av Anette Skåhlberg, illustrerad med jättemysiga bilder av Katarina Dahlquist samt utgiven av Sagolikt bokförlag. Med boken följer en cd-skiva där boken är inläst som ljudbok. Boken funkar från två år och uppåt.

2 kommentarer till Jösta och Johan