Tuffa prinsessböcker

Per Gustavsson har skapat en härlig serie som handlar om tuffa, moderna prinsessor som inte alls är rädda för att leka kurragömma, äta tårta och besegra troll. Jag är helt kär i de här böckerna som helt bryter könsnormerna och visar att det är okej att göra vad man vill, oavsett om man är kille eller tjej. Per Gustavsson har också ett enkelt och roligt språk och illustrationerna är såväl charmiga som humoristiska. Böckerna är utgivna av Natur & Kultur.

Så gör prinsessor är den första boken. Den handlar om allt som prinsessor brukar göra. Och inte är prinsessor alltid väna, vackra varelser som står på balkonger och vinkar. Nej då, de kan också fäktas med rövare, tukta drakar och rädda snygga prinsar.

När prinsessor fyller år är den andra boken i serien. Den handlar om hur prinsessor gör när de fyller år. På prinsesskalas kan allt hända…

När prinsessor tar semester är bok nummer tre i serien. Även prinsessor behöver vila upp sig, men när prinsessor tar semester kan vad som helst hända.

När prinsessor vaknar om natten är den fjärde boken. Prinsessor är modiga. Hör de ett konstigt ljud om natten så smyger de ner till källaren för att ta reda på vad det är som låter.