Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

mars 2020
M T O T F L S
« feb    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Bus med Svea

svea-tvattar     svea-ater

Svea äter och Svea tvättar är de två första böckerna i serien Bus med Svea. Svea är 1,5 år gammal och dagarna är fyllda med bus. Det är så hon upptäcker livet. Hennes mamma och pappa har fullt upp, men får också många goda skratt. Igenkänningsfaktorn i böckerna är hög för oss alla småbarnsföräldrar och det finns en mysig och glad stämning i böckerna. Illustrationerna är charmiga med en härlig utstrålning.

I Svea äter får vi möta Svea när hon äter mat, men också spottar ut och kastar maten på golvet, precis som barn i den åldern ofta gör. Som tur är så har Svea en uppfinningsrik pappa som hittar på en lösning så att Svea tycker att det är roligt att äta.

I Svea tvättar så doppar Svea sin snuttefilt i toaletten (känns det scenariot igen?!) och det får till följd att den måste tvättas. Så Svea får följa med mamma till tvättstugan och tvätta Snutten.

Böckerna om Svea är skrivna av Linda Palm, illustrerade av Jessica Lindholm och utgivna av Massolit förlag. I år kommer den tredje boken om Svea. Det ser jag fram emot.