Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

april 2020
M T O T F L S
« mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Pojkarna

PojkarnaÄnda sedan jag läste När hundarna kommer och diskuterade den i Kulturkollos bokcirkel på Facebook så har jag velat läsa Pojkarna. Båda böckerna är skrivna av samma författare, nämligen Jessica Schiefauer, och det intressanta är att båda böckerna har erhållit Augustpriset (2011 respektive 2015). Men förutom dessa likheter finns det faktiskt inte särskilt många likheter. Böckerna är, åtminstone när det gäller sin handling, väldigt olika sinsemellan.

Pojkarna handlar om Momo, Kim och Bella, som tillsammans tvingas utstå killarnas kränkningar hela dagarna i skolan. Men på nätterna är det totalt annorlunda. Då dricker de nämligen av nektarn från en unik blomma som finns i Bellas växthus och tack vare denna nektar förvandlas de till pojkar. Momo och Bella tröttnar snart på dessa nattliga äventyr, men för Kim blir det tvärtom. Hon kan inte få nog av de nattliga äventyren och friheten i en pojkes kropp. Hon lär känna en annan pojke, Tony, som hon blir förälskad i, men som också drar in henne i en värld som blir allt vildare och allt farligare.

De teman som är centrala i Pojkarna är uppväxt, förvandling, identitet, kärlek och vänskap. Boken har ett slags övernaturligt eller magiskt drag, men samtidigt är den väldigt realistisk och vardaglig. Framförallt ger den upphov till många tankar, funderingar och aha-upplevelser. Jag blir också väldigt nyfiken på Jessica Schiefauer som författare, eftersom jag gillat både Pojkarna och När hundarna kommer trots att de är så olika. Det ska bli spännande att fortsätta följa hennes författarskap.

Pojkarna finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.

2 kommentarer till Pojkarna