ABC-huset

ABC-huset : Vi hälsar på hos bokstäverna!ABC-huset är en bilderbok och ABC-bok där vi får hälsa på hos bokstäverna i alfabetet. Vi får hälsa på hos totalt 29 olika familjer där alla representerar en bokstav. Vi får till exempel lära oss om bokstaven B i Björns och Beas bageri, om bokstaven C hos Cirkus Charmör, om bokstaven L hos Lage Lagers lager-loppis och bokstaven V hos veterinären Varja.

Varje lägenhet och bokstav i alfabetet utgör ett uppslag. På varje uppslag finns dels en alfabetslinje med markör som visar vart i alfabetet vi befinner oss och dels ett rim där bokstaven förekommer frekvent. Det finns också mängder av roliga illustrationer och gömda bokstäver att leta efter, vilket gör att boken också blir interaktiv och läsaren själv får vara aktiv under läsningen.

Fia Eliasson Lannemyr har skrivit och illustrerat ABC-huset. Hon har tidigare gjort flera bilderböcker och pekböcker, så som Min första bok om tama djur, Min första bok om Vilda djur, Vem bor och Vem låter. För den som läst hennes tidigare böcker känns hennes stil igen. Det är fantasifyllt, färgglatt, många detaljer och finurliga överraskningar. För barn som börjat bli intresserade av bokstäver och tycker om rim och ramsor tror jag denna bok är underhållande, rolig, lärorik och intressant.