Alex och Alice på matteäventyr 2×2

alex-och-alice-pa-matteaventyr-2x2Första dagen på sommarlovet hamnar Alex och Alice på ett tivoli. Men det är inget vanligt tivoli. Det behövs inga pengar för att få åka karusell eller köpa sockervadd. Nej, istället krävs det rätta svar på olika matteuppgifter. Att åka karusell kräver att man kan svara på vad 2*3 är och sockervadd kan man köpa om man kan berätta vad 2*5 är.

I boken Alex och Alice på matteäventyr, 2×2 får vi alltså följa med på tivoli och räkna med Alex och Alice. Matteuppgifterna är klurigt inbyggda i själva berättelsen, så läsaren lär sig matte bara genom att läsa den roliga texten. Det här är en annorlunda, men väldigt fyndig saga där matteuppgifterna ger berättelsen en extra dimension. Ett bra sätt att introducera och lära barnet matematik och multiplikation. Till texten finns också många fina, färgglada och detaljrika illustrationer. Boken passar perfekt till nybörjarläsare på lågstadiet, både de som tycker mycket om matte och de som behöver öva lite extra på matte. Ett plus för att det både är en pojke och en flicka i huvudrollen, vilket gör att boken vänder sig både till tjejer och till killar. Jag ser fram emot fler roliga barnböcker med samma koncept, jag tror definitivt att detta är böcker som behövs.

Alex och Alice på matteäventyr 2×2 är skriven och illustrerad av Olga Fokcha. Boken är utgiven av Saga Books som ger ut barnböcker som:

  • Förmedlar kunskap genom sagan
  • Hjälper dig att hjälpa ditt barn att lära sig
  • Förbereder och underlättar ditt barns skolgång
  • Stärker och gör ditt barn intresserat av att lära sig
  • Skapa positiv inställning till lärande hos barn

Saga Books såg att det fanns en lucka i barnboksutbudet. Det finns ett stort utbud av barnböcker och läroböcker skrivna av duktiga författare. Men Saga Books tyckte att det saknades en kombination av dessa båda, nämligen böcker där saga och läromedel kombineras på ett för barnet underhållande sätt. Med dessa böcker kan barnet introduceras till komplexa ämnen i sagoform redan i tidig ålder och kan sedan känna igen dessa ämnen i skolan, varvid kunskapsnivån stärks tidigt.