Än sjunger hon inga sånger

Än sjunger hon inga sånger är enligt baksidestexten en

riktig bladvändare till deckare, som blandar ryslig spänning med inblickar i den inte alltid så glamourösa artistbranschen

Än sjunger hon inga sångerBoken handlar om Cilla som alltid har levt för musiken, men efter en händelse för femton år sedan, när hon var ung och lovande, bestämde hon sig för att aldrig jobba med musiken på heltid. Detta beslut finns det dock skäl att omvärdera när hon inte erbjuds den dagtjänst på Sundsvalls tidning som hon trott hon skulle få. Hon är trött på att bolla nattjobb med äktenskap, två små barn och sångframträdanden på helgerna. Så trött att hon bestämmer sig för att starta den showgrupp som hon alltid drömt om att få satsa på.

Samtidigt är det en orolig tid i Sundsvall. Flera kvinnor har överfallits av en okänd förövare och några är spårlöst försvunna. Cilla börjar känna sig allt mer övervakad i sin villa. Inte så konstigt, för inte långt därifrån finns det en man som längtar efter sällskap, som längtar efter någon som kan sjunga för honom. En man som har siktet inställt på Cilla…

Det här är första delen i en ny deckarserie och del två finns också redan ute för den som vill fortsätta läsa om Cilla. Jag har både ris och ros att säga om Än sjunger hon inga sånger. Det var roligt att få en inblick i en bransch som jag inte vet något om. Det kan dock bli lite för mycket för den som inte är så brinnande intresserad av artistsvängen. Jag funderade ganska länge på varför boken var klassificerad som deckare eftersom den inte känns särskilt läskig från början, utan mer som en vanlig roman, dock tätnade deckarintrigen från mitten av boken och på slutet blev det allt mer deckarlikt. Jag gillar att boken rymmer så mycket. Livet som (ensam) småbarnsmamma, barndomsvänner som växer ifrån varandra, me too-kampanjen, längtan efter att få uppfylla sin dröm och så vidare. Samtidigt gör alla dessa olika trådar att boken blir lätt spretig. Man märker att författaren har en stark ambition och vill mycket med boken. Det är väldigt vanligt bland debutförfattare och jag tror det är något som blir bättre i kommande böcker. Jag som varit väldigt mycket i Sundsvall uppskattar verkligen miljöerna och därför kommer jag säkert att fortsätta läsa böckerna om Cilla.

Än sjunger hon inga sånger är skriven av Susanne Fellbrink och utgiven av Printz Publishing. Den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris och på Bokus.