Badhuskrisen och tvärflöjtskrisen

Juni är en tjej som är lätt att känna igen sig i. Hon går i tvåan och lever i en helt vanlig familj med mamma, pappa och lillasyster. Hon oroar sig mycket, just nu för tre saker: badhusbesöket, utvecklingssamtalet och så var det det där med marsvinet… Klassen ska snart till badhuset och Juni är livrädd för att klasskompisarna ska upptäcka hennes stora hemlighet. Hon kan ju inte simma! Hon är rädd för att alla ska börja reta henne och skratta åt henne. Så rädd att hon får en hel oros-kaktus i magen. Men det är inte bara badhuset som oroar Juni. För att få uppmärksamhet från den mest populära tjejen i klassen så hittar Juni på att hon har ett marsvin hemma som heter Gold. De populära tjejerna i klassen har marsvin och det är det enda de pratar om och Juni vill så gärna vara med. Men självklart blir det så att barnen vill komma och titta på marsvinet. Hur ska Juni ta sig ur den knipan?

Tvärflöjtskrisen är den andra boken om Juni. I den boken har alla elever fått en lapp från musikskolan som de ska fylla i om de vill börja spela något instrument. Juni vill så gärna börja spela tvärflöjt, det har hon velat i flera år. Men hon vågar inte fylla i det på lappen. Återigen är hon rädd att bli retad av de populära tjejerna. Hon tror att de ska tycka att det är töntigt att spela instrument. Det går inte heller att smyga med spelandet eftersom Fröken skriver upp barnens speltider på tavlan i klassrummet. Men en dag skriver Fröken upp att Isabelle och Josefine ska spela tvärflöjt! De populära tjejerna ska börja spela hennes instrument! Nu blir Juni arg på sig själv att hon inte vågade stå på sig och göra som hon själv ville. Hur ska hon göra nu?

Badhuskrisen och Tvärflöjtkrisen ingår i en serie som heter Mitt livsfarliga liv. Snart kommer den tredje delen i serien, Kärlekskrisen. Böckerna är skrivna av Ann Caroline Håkans och illustrerade av Mia Nilsson. De utges av Bonnier Carlsen. Riktigt bra böcker att läsa själv eller läsa som högläsning för barn mellan 6-9 år.