Baka inför jul

Det är hög tid att börja baka inför jul nu, om du inte redan har börjat. Idag tipsar jag om tre härliga receptböcker där du kan hitta gott om inspiration.

     

Kärleksmums – 101 söta favoriter

Den här boken är skriven av Emma Hamberg och Anette Rosvall. De har samlat 101 av sina bästa recept. Det finns allt från tårtor till glass, småkakor och paj. Boken kan förstås användas under hela året och den innehåller inte bara bakverk utan också smarriga efterrätter. Ett helt kapitel tillägnas julgodis! Boken är underbart formgiven och boksidorna har fina färger, söta dekorationer och inspirerande foton. En härlig presentbok! Den är utgiven av Semic.

Kanelbullar och annat nybakt

Den här boken innehåller många traditionella bakverk, sóm kanelbullar, wienerbröd och saffransbröd. Många är efter författarens mormors favoritrecept, andra är nya varianter på klassiska recept, som jordgubbsbullar och lussebullekaka. Härligt inspirerande bilder och recept som är enkla att följa. Boken är skriven av Kristina Eriksson och utgiven av Semic.

Baka med barn

Inför jul är det många som passar på att baka med sina barn. Att baka pepparkakor, lussebullar, göra julgodis och pepparkakshus passar ypperligt att göra tillsammans med barnen och det spelar ingen roll om pepparkakorna blir ojämna eller om det hamnar pepparkaksdeg i magen och mjöl på golvet. Men det finns också många andra godsaker som man kan baka tillsammans med barnen eller som de större barnen kan göra själva. Baka med barn är en inspirerande bok som innehåller tydliga recept och steg för steg-bilder som äldre barn själva kan följa på ett enkelt sätt. Boken är skriven av Camilla Pérez & Lisa Flodin och utgiven av Ica bokförlag.