Skriv dina memoarer

Under de senaste åren har det blivit allt mer populärt att skriva en bok om sitt eget liv. Sanningen är den att vem som helst kan skriva en bok om sitt liv. Vill man inte ge ut den på något stort förlag så finns det numera flera olika tjänster som möjliggör att man trycker upp boken själv i det antal ex som man själv vill ha. På så sätt kan man få en unik och betydelsefull present för kommande generationer. Vore det inte en underbar doppresent till exempel att kunna ge bort en bok om morfars/mormors/farmors/farfars liv?

Skriv dina memoarer – en handbok i självbiografiskt skrivande är en bra handbok i ämnet. Boken är skriven av Allan G. Hunter och ges ut av Lind & Co. Boken vänder sig till den som vill skriva sina memoarer, alltså berätta sin egen historia. Man behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att skriva.

I boken ges gott om tips och råd för hur man kommer igång, hur man organiserar och strukturerar såväl sina minnen som sin berättelse och man får också tips på själva skrivprocessen och vilka verktyg man kan använda sig av för att förenkla processen. När man börjar skriva sina memoarer kan det dyka upp såväl insikter som smärtsamma minnen och därför ägnas en betydande del av boken också till hur man gör en inre resa och hur man lär av sig själv. Är man inte det minsta intresserad av att skriva så är det här knappast rätt bok. Men om man någon gång tänkt tanken på att dokumentera sitt liv, eller någon annans liv, så kommer man att hitta mycket matnyttigt i denna bok, såväl praktiska tips och råd, som inspiration.