Julklappstips – två fina sagosamlingar

Såhär inför jul är sagosamlingar något som brukar gå hem hos de flesta barnfamiljer. Därför tänkte jag tipsa om två fina sagosamlingar som är perfekta julklappar, presenter och investeringar för familjer med barn i olika åldrar.

Barnens stora sagoskattBarnens stora sagoskatt är en sagosamling som innehåller många klassiska barnsagor av Bröderna Grimm, Charles Perrault, Wilhelm Hauff och H C Andersen. Där finns exempelvis Prinsessan på ärten, Törnrosa, Den fula ankungen, Snövit, Rapunsel, Hans och Greta, Rödluvan och vargen, Mästerkatten i stövlar och många fler. I sagosamlingen finns också några mer okända sagor, så som Päronskaft, Jakobs näsa och Sagan om kalifen Stork. En del av sagorna är helt nyöversatta. Sagosamlingen innehåller också nya, fantastiska och uttrycksfulla färgillustrationer av den slovensk/tyske barnboksillustratören Ludvig Glazer-Naudé. Boken är i ett stort format och har 128 sidor. Barnens stora sagoskatt vänder sig till barn från tre år, men som alla sådana här sagosamlingar är målgruppen bred – det här är en bok för hela familjen. Barnens stora sagoskatt är utgiven av Ordalaget bokförlag och finns att köpa bland annat på Bokus och på Adlibris.

Bröderna Grimms sagorBröderna Grimms sagor är en tjock och innehållsrik sagosamling som innehåller många av Bröderna Grimms älskade sagor. Här hittar vi bland annat klassiker som Snövit och rosenröd, Törnrosa, Grodkungen, Rapunsel, Hans och Greta, Tummeliten, Snövit och de sju dvärgarna, men också De utdansade skorna, Kung Trastskägg, Gåspigan och De hjälpsamma tomtarna. Boken innehåller fina illustrationer i färg av Rafaella Ligi. Bröderna Grimms sagor håller en hög kvalitet, har tjockt högklassiskt papper och pryds även av ett läsband som gör det lätt att återvända till gårdagskvällens sagostund. Längst bak i boken finns en biografi över bröderna Jacob och Wilhelm Grimm, som var två tyska språkforskare, som är mest kända för att de samlade in och bearbetade folksagor. Sagorna är anpassade för yngre läsare och texterna är även anpassade för modernt språkbruk. Denna bok vänder sig enligt förlaget till barn från sex år, men som jag tidigare skrev så funkar sagosamlingar lika bra för hela familjen. Denna bok är i ett lite mindre format än Barnens stora sagoskatt. Boken har 302 sidor och texten i denna bok är större med mycket luft omkring, så boken kan inte bara användas för högläsning, utan också som läsa-själv-bok för barn som kan läsa själv. Bröderna Grimms sagor är utgiven av Känguru bokförlag och finns bland annat att köpa på Bokus och på Adlibris.