Bara inte du

9789129668308Katarina von Bredow skriver superbra ungdomsböcker och jag har recenserat flera av hennes tidigare böcker. Hennes senaste bok heter Bara inte du (Rabén & Sjögren). Den handlar om Emma, 20 år, som nyss flyttat hemifrån och börjat jobba på café. I början av boken lever hon ett normalt liv – men snart blir det kaos . Hon upptäcker att hon har känslor för sin bästis pojkvän och att hennes lillebror hamnat i en minst sagt farlig situation. Snart snurrar världen alldeles för snabbt.

Katarina von Bredow är otroligt bra på att skildra ungdomars liv och känslor. Hon skriver målande, träffande och trovärdigt. Det känns som att man är mitt bland karaktärerna, som om de är levande människor. Början av boken var lite tråkig, jag kom inte riktigt in i den först, men jag läste ändå vidare eftersom det fanns något slags driv och boken är både lättläst och snabbläst så det dröjde inte länge förrän något förändrades och jag var fast. Sedan sträckläste jag resten av boken, det blev så spännande att jag inte ville lägga ifrån mig den.