Baristas: tredje boken

Nu har äntligen den tredje och avslutande delen i Denise Rudbergs ungdomsserie Baristas kommit. Baristas: tredje boken är boken som knuter samman alla tidigare händelser och som visar hur stark huvudpersonernas vänskap är och att kärleken övervinner allt. Precis som i tidigare böcker kretsar händelseförloppet kring killarna som jobbar på caféet Pronto.

Ruben har hoppat av gymnasiet och jobbar nu heltid på Pronto tillsammans med Sandro. Han trivs jättebra där han showar för lördagskunderna och charmar stammisarna. Nicolas har det däremot lite tuffare. Han borde må bra och njuta av sitt nya liv tillsammans med Amanda, men han inser att känslorna för Natalie ännu inte är borta. Ludvig mår ännu sämre. Han har ännu inte riktigt blivit förlåten av vännerna sedan hans fylleutbrott i fjällen och nu försöker han glömma att han mår dåligt genom att dricka för mycket och strula med olika tjejer. Livet går sin gilla gång, men så plötsligt händer något helt ofattbart, där deras vänskap, kärlek och sammanhållning prövas…

Baristas är en mysig ungdomsserie. Man lär känna huvudpersonerna väldigt bra och det är en rolig idé med en bok som kretsar kring en arbetsplats så som Baristas gör. Böckerna är väldigt lättlästa och snabblästa, så jag kan tänka mig att de lockar många tonåringar och ungdomar, både tjejer och killar.