Barn- och ungdomsutmaningen 2017

För exakt ett år sedan skapade jag något som jag kallade för barn- och ungdomsbokutmaningen 2016. En lista med punkter där man skulle försöka hitta böcker som stämde in på dessa punkter och läsa dem under 2016, t ex en ungdomsbok med HBTQ-tema, en deckare för barn, en barn- eller ungdomsbok som utspelar sig i Norrland, en barnbok som man valt utifrån bilderna och en barn- eller ungdomsbok som berättar om någon av de nationella minoriteterna. Till utmaningen skapade jag också en Facebookgrupp, för att vi skulle kunna diskutera böckerna och valet av böcker till utmaningen. Min utmaning blev dock inte särskilt uppmärksammad. Det var en handfull som hoppade på den och jag är tveksam om någon ens slutförde den. Synd eftersom jag verkligen tycker att barn- och ungdomsböcker är viktiga att uppmärksamma och utmaningar som denna är ett enkelt sätt att göra det på.

Nu har jag sett att det figurerar en likadan utmaning inför 2017, nämligen barn- och ungdomsbokutmaningen 2017 som fungerar på samma sätt. En annan lista med andra punkter, men annars likadan och med tillhörande Facebookgrupp. Den har dock fått en helt annan uppmärksamhet. I skrivande stund är antalet medlemmar i Facebookgruppen uppe i 213 stycken och antalet delningar i sociala medier är många. Jag kan inte låta bli att känna att det är synd att vi som inte har så stora och kända bokbloggar inte får så stor spridning på det som vi skriver om eller de utmaningar vi skapar och ett styng i hjärtat att min utmaning inte blev så uppmärksammad som jag hade önskat för ett år sedan. Dock anser jag ju fortfarande att det är oerhört viktigt att uppmärksamma barn- och ungdomsböcker, så jag kommer att delta i utmaningen under 2017.

 

3 thoughts on “Barn- och ungdomsutmaningen 2017

  1. Eller också så kan du ju se det som att du startade en bra grej som sedan spred sig!!

  2. Jag reagerade också på det där, ”hur kan det redan vara över 200 medlemmar?”. Konstigt, och tråkigt för oss mindre bloggare. Jag tyckte dock om din utmaning, och även om jag inte lyckades pricka in alla punkter, så klarade jag i alla fall 37/45. Det var en rolig lista! Tack för den och fortsätt kämpa! 🙂

  3. Min kommentar kom visst inte fram? Jag skrev typ att jag också blev förvånad över att den gruppen fick så stort gensvar så snabbt, och att det är tråkigt att det är svårt för mindre bloggar att ta sig fram. Jag tycker dock det var roligt med din utmaning, jag tog inte alla punkter, men typ 35 av dem i alla fall. Fortsätt kämpa! 🙂

Comments are closed.