Bloggsvacka

Jag har haft en bloggsvacka under december. Det började med att jag inte kunde logga in på bloggen under ett par veckor. Sedan slutade min mejl att fungera. Det hade förvisso inte med bloggen att göra, men det tog väldigt mycket energi. Sedan tog julen, julförberedelserna och jullovet över och jag hann helt enkelt inte lägga tid på läsning och bloggande. Fyra barn varav en liten bebis kräver sitt, liksom vardagslivet och hemmet. Jag har många böcker att recensera, men har haft för lite tid och energi.

Jag har planer på ett bokbyte nu såhär i början av det nya året, nu när stressen kring julen förhoppningsvis har lagt sig för de flesta. Jag skulle också vilja dra igång en bokcirkel kring barn- och ungdomsböcker på Facebook. Samtidigt känner jag mig lite negativ kring detta också, för när jag har arrangerat tävlingar, bokbyten, utmaningar och liknande har det tyvärr inte alltid fått så stort genomslag som jag hoppats på. Jag får också alltför få kommentarer såväl till bloggen som till instagram och lite för liten interaktion av er läsare som jag skulle vilja. Därför kommer jag att ha uppehåll med Veckans bokbloggsfråga också på obestämd tid. Jag säger inte att jag kommer att lägga ner, men jag behöver åtminstone samla mer energi först.

Jag tänker också passa på att be om ursäkt till de förlag, författare och illustratörer som väntar på bokrecensioner med att berätta lite av vad jag varit med om de senaste åren. Det är också anledningen till att jag misslyckats med de utmaningar som jag tänkt vara med i under året.

En del av er vet säkert att jag levt i ett jobbigt förhållande med mina stora barns pappa. Det förekom våld och hot och vi tvingades flytta och få skyddat boende och skyddad identitet. I samband med detta blev jag utbränd. För snart två år sedan blev jag dock bättre i utbrändheten, jag hade då gift mig med min nya kärlek och så småningom blev jag gravid. Jag hade också börjat bibliotekarieutbildningen och börjat jobba efter sjukskrivningen. I somras dog båda mina föräldrar med tre veckors mellanrum plötsligt, oväntat och hastigt, alldeles för unga, när jag var höggravid med min fjärde dotter. Jag skulle planera två begravningar och en förlossning samtidigt. Hon förlöstes med kejsarsnitt så jag skulle hinna till pappas begravning. Hösten innebar ingen bebisbubbla som jag tänkt mig, utan sorg, begravningar, bouppteckningar, tömma mina föräldrars hus nästan 30 mil bort och så småningom en husförsäljning. Detta har tagit väldigt, väldigt mycket av min energi och jag är ännu inte riktigt tillbaka igen. Men förhoppningsvis kommer 2017 att bli ett betydligt lugnare, bättre och roligare år. Jag ser fram emot fortsatta studier till bibliotekarie (min dröm!) och att fortsätta läsa och blogga, för läsning och skrivande har alltid varit det som gett mig energi och varit mina allra största intressen ända sedan barnsben, men jag måste ta det i min egen takt så det inte bara blir ytterligare ett krav.

4 thoughts on “Bloggsvacka

  1. Usch, vilket jobbigt år du har haft det. Jag hoppas att du får ett mycket bättre 2017 och ta det lugnt! Du gör helt rätt att ta läsandet, bloggandet och allt annat i den takt du orkar med och försök att inte sätta krav på dig själv, för det är ju oftast en själv som ställer upp alla ”borde”, ”måste” och höga krav.
    Allt gott!

  2. Ja det är verkligen inga lätta saker du har gått igenom så känn efter vad du orkar och känn ingen press, vi finns kvar. Jag har också haft en svacka och inte fullföljt utmaningen med barnböcker, ber om ursäkt för det.
    Mitt fokus i år ska ligga på 0 utmaningar. Ha det så bra det går och sköt om dig.

Comments are closed.