Barnboksbloggen på Instagram

Ligg still är en bilderbok som handlar om att inte kunna somna. Det är läggdags för länge sedan, både för Ivo och för stortvillingarna. Ivo tänker att hon kanske blivit så stor att hon ska lägga sig alldeles själv. Men just ikväll är sängen så stor och kroppen full av studs och snurr. Då går det faktiskt inte att ligga still. Kanske blir det bättre ändå om någon ligger bredvid?

Ligga still är en godnattsaga att känna igen sig i och le åt. Jag tror alla kan relatera till barn som har så mycket energi att det är omöjligt att somna. Liksom längtan efter att vara stor samtidigt som man känner sig liten och vill ha någon som ligger nära.
Boken är skriven och illustrerad av Nathalie Ruejas Jonson. Illustrationerna är färgglada, detaljrika och mjuka. Ett plus för att Ivo har två mammor, vilket ses som självklart i texten och dessutom har karaktärerna olika hudfärgen, vilket känns fint ut ett mångfaldsperspektiv.

#barnboksbloggen #liggastill #nathalieruejasillustration #rabenochsjögren #barnbokstips #boktips #boktipsförbarn #barnböcker #barnbok #bilderbok #bilderböcker #bilderbokstips #bokblogg #bokbloggare #bokrecension #barnboksrecension #bokrecensioner