Barnboksbloggen på Instagram

Doris – världens viktigaste jobb är en bilderbok om hunden Doris som börjar på hunddagis. Där träffar hon polishunden, fårhunden, ledarhunden, cirkushunden och alla de andra hundarna som är fullt upptagna med sina viktiga arbeten. Doris blir deppig. Hon har inget som är viktigt. Hon har inget jobb. Hon brukar mest jaga bollar, vila och vara med sin tant. Men så träffar hon en annan hund, en sällskapshund, som informerar Doris om att deras jobb är det viktigaste som finns. Så det så!

Det här är en mysig bilderbok om att alla är värdefulla och bra på olika saker, att alla bidrar med sitt och alla är viktiga på sitt sätt. Boken är varm, charmig och innehåller också humor och glimten i ögat. En bok att diskutera kring med barnen. Varför inte på förskolan eller i förskoleklass. På köpet lär sig också läsarna mer om olika slags hundar.

Doris – världens viktigaste jobb är skriven av Anna Holmström Degerman och illustrerad av Christel Rönns.

#barnboksbloggen #dorisvärldensviktigastejobb #annaholmströmdegerman #christelrönns #opalförlag #barnbok #barnbokstips #barnböcker #boktipsförbarn #bilderböcker #bilderbokstips #bilderbok #boktips #boktipset #barnbokstips #bokblogg #bokbloggare