Barnboksbloggens adventskalender 2020 – lucka 2

Idag är det dags för lucka 2 i Barnboksbloggens adventskalender 2020 och det är Karin Erlandsson som ger dagens boktips.

© Foto Juha Törmälä

Karin Erlandsson bor i Mariehamn och är kanske mest känd för sin bokserie Legenden om Ögonstenen som består av Pärlfiskaren, Fågeltämjaren, Bergsklättraren och Segraren. Alldeles nyligen har det också kommit ut en faktabok som heter Myter och fakta om pärlornas ursprung, som är ett uppslagsverk över de arter som finns i Drottningriket, där böckerna i serien Legenden om ögonstenen utspelar sig. Hon har också skrivit Nattexpressen, en julkalenderbok om ett magiskt tåg och en försvunnen mormor.

Här kommer Karins boktips:

Hästpojkarna av Johan Ehn hör till det bästa jag läst i år. Förkrigstiden i Berlin på trettiotalet, akrobatik på hästryggen, förföljelse, nutid och stor, stor kärlek gör den här boken vidunderlig. Jag är fortfarande lite skakad, på ett underbart sätt.

Hästpojkarna

Jag har också läst Hästpojkarna och skrivit om den här. Jag håller med Karin, det är en jättebra, gripande bok som jag inte kommer glömma på mycket länge.