Barnboksbloggens adventskalender 2020 – lucka 9

Idag är det dags för lucka 9 i Barnboksbloggens adventskalender 2020 och det är Christina Lindström som ger dagens boktips.

© Foto Jenny Blad

Christina Lindström är en av Sveriges främsta barn- och ungdomsboksförfattare. Hon debuterade 2015 och har sedan dess hunnit ge ut en lång rad böcker. För de yngre läsarna skriver hon den lättlästa serien om Leo och kapitelböckerna om Hilda. För äldre läsare har hon bland annat skrivit Jack, Välj mig, Finns det björkar i Sarajevo samt Hugo och kepskampen.

Här kommer Christinas boktips:

Jag tycker att ungdomsboken Jag ger dig solen av Jandy Nelson är helt underbar. Den handlar om syskonrivalitet, konst och passionerad förälskelse, men det är förstås hur det formuleras som är det genialiska. Vilt, våghalsigt, drastiskt, svart, oväntat och ljuvligt roligt!

Jag ger dig solen

Jag har inte läst Jag ger dig solen ännu, men åh vad jag blir sugen nu!