Barnboksbloggens adventskalender 2020 – lucka 10

Idag är det dags för lucka 10 i Barnboksbloggens adventskalender 2020 och det är Sara Ohlsson som ger dagens boktips.

© Foto Annika Goldhammer

Sara Ohlsson debuterade 2011 med ungdomsromanen Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag. Strax därpå skrev hon Ingen normal står i regnet och sjunger. Hon har också skrivit böckerna om Frallan som Lisen Adbåge har illustrerat. Nu i höst är hon aktuell med ungdomsboken Fula tjejer som hon skriver tillsammans med Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo.

Här kommer Saras boktips:

Mitt bästa lästips just nu är Jag vill ha min hatt av Jon Klassen. Perfekt för tillsammans-läsning för alla åldrar tack vare skicklig balans mellan ord och bild. Och humorn! Är otroligt svag för kärva karaktärer och svart humor i barnböcker.

Jag vill ha min hatt

En riktig högläsningsfavorit med så rolig humor som tilltalar både barn och vuxna!