Barnens bästa – Tre kokböcker med mat som barn gillar

73710497_o_3.jpgBokförlaget Tiden släppte under förra året tre stycken kokböcker som innehåll mat som är omtyckt av barn. Recepten i böckerna är skapade av barn som går på mellanstadiet på skolor runt om i Sverige. I serien ingår följande böcker: Barnens bästa köttbullar, Barnens bästa pannkakor och Barnens bästa potatismos. 73710473_o_3.jpg

Blandat med recepten finns fakta, foton och illustrationer. Målsättningen med böckerna är enligt förlaget att väcka lust att laga och äta mer och godare mat hemma. Många familjer har för lite tid att laga mat och hinner inte äta mat tillsammans.

Jag tycker om de här böckerna. Recepten är varianter på mat som redan är väldigt omtyckt av barn. Jag har testat några av recepten och det är sådan mat som funkar, som går hem hos barn men också hos vuxna. De flesta recept går snabbt att laga och ingredienserna är sådana som de flesta redan har hemma. Det här är perfekta böcker att ta fram när inspirationen tryter en vardag eller kanske om man vill laga mat tillsammans med barnen. De äldre barnen kan även använda boken om de vill laga mat på egen hand, för det är enkla och pedagogiska recept.

Bokinformation:
Titel: Barnens bästa potatismos, Barnens bästa köttbullar, Barnens bästa pannkakor
Författare: Ann-Marie Hovstadius, Anna Lind Lewin
Fotograf: Ulf Huett
Förlag: Tiden förlag
Övrig info: En serie med tre receptböcker som passar hela familjen.