Barnens stora ordbok om djur och natur

barnens-stora-ordbok-om-djur-och-natur-svenska-och-engelskaBarnens stora ordbok om djur och natur är en stor, fullspäckad ordbok där barnen får lära sig vad olika djur heter på svenska och engelska. Det finns också med en massa begrepp från naturen, till exempel öken, savann, berg, skogar, floder och vulkaner. Boken innehåller ord och begrepp från hela världen. Det finns alltså massor av bilder, inte bara djur utan också mycket andra saker.

Varje bild har det svenska namnet under, därefter det engelska namnet och dessutom finns det en extra, tom rad under. Där kan man själv skriva namnet på ett annat språk. Perfekt ifall någon av föräldrarna har ett annat språk som modersmål som man vill introducera för sitt barn på ett enkelt sätt. Vill man inte göra detta så använder man såklart bara boken som den är och fokuserar på svenska och engelska, eller bara svenska om man föredrar det.

Boken har 22 sidor i tjock, stadigt kartong, vilket gör att även de yngsta enkelt kan bläddra i boken. Den har ett stort format, 26*34 cm. Boken vänder sig till barn mellan 3-6 år, men jag tror att den har en större målgrupp än så. Min snart tvååring tycker om att bläddra i den och använda den som pekbok och min dotter som är 7½ är intresserad av att försöka läsa vad de olika djuren och föremålen heter på svenska och engelska. Boken är skriven och illustrerad av Ole Könnecke och utgiven av Alfabeta ordförlag. Tydligen ska det finnas en tidigare bok i serien som heter Barnens första ordbok. Skulle gärna vilja ha den också.