Barnkalas – 50 bakverk & 10 kalasteman

Ett tillfälle man ofta bakar till är ju barnkalaset. För ett par månader sedan hade jag kalastema här på bloggen och då tipsade jag om massor av böcker som var tänkta som inspiration inför barnkalaset. Sedan dess har jag upptäckt ytterligare en bok på detta tema, nämligen Barnkalas – 50 bakverk & 10 kalasteman av Sandra Boart.

Precis som titeln antyder så finns det alltså tio kalasteman som också utgör bokens olika kapitel. Det är Babyshower, Dop & Namngivning, Ettårskalaset, Godisfest, Prinsar & Prinsessor, In i skogen, Cirkuskalas, Superhjälte, Halloween och Piratparty. I början av boken finns också ett inledande kapitel om olika verktyg som kan vara bra att ha. Boken avslutas också med ett kapitel med steg för steg beskrivningar på hur man till exempel fyller och täcker en tårta.

För vart och ett av de kalasteman som presenteras i boken finns ett antal recept på bakverk av olika slag som då passar in på respektive tema. De har olika svårighetsgrad, men jag tycker att det verkar som att de håller något högre svårighetsgrad rent generellt än för den absoluta nybörjarbakaren. För varje kalastema finns också massor av inspirerande bilder så man får lite inspiration för dukning och dekor också. Jag hade dock gärna sett ännu mer sådana inslag i boken, som det är nu så är det främsta fokuset just på bakverken, men jag hade velat ha ännu mer tips på hur man gör för att hålla ihop temat även när det gäller exempelvis inbjudningskort, dekor, dukning, lekar osv. Men oavsett så får man mycket inspiration inför framtida barnkalas av denna bok.

Barnkalas – 50 bakverk & 10 kalasteman är utgiven av Lava förlag och den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.