Berättelser från Valleby – Det mystiska brevet

Berättelser från Valleby. Det mystiska brevetBröderna Bacon vill bli detektiver, så när brevbäraren Franco Bollo ska dela ut ett mystiskt brev är de redo att hjälpa till. Lasse och Maja är deras idoler och de vill bröderna Bacon vill också ha en egen detektivbyrå. Så vem av alla de knasiga Vallebyborna ska få det mystiska och underliga brevet? Och vad innehåller det?

Berättelser från Valleby är en ny bokserie som utspelar sig i LasseMajas välkända Valleby. Här är det fokus på humor och skojiga upptåg. Och på att det händer mycket annat spännande i Valleby än de brott som Lasse och Maja utreder i sin detektivbyrå. Böckerna i denna serie är mer lättlästa än LasseMajas detektivbyrå. De är också mer illustrerade än kapitelböckerna och vänder sig till nybörjarläsarna. Självklart funkar de också lika bra som högläsningsböcker om man vill. Den första boken i serien heter Det mystiska brevet.

Kul idé med en ny bokserie som vänder sig till samma målgrupp som LasseMaja-böckerna, fast med en enklare svårighetsgrad och extra kul att böckerna utspelar sig i samma värld, men med andra huvudpersoner. Jag tror dessa böcker kommer bli väldigt populära.