Böckerna om Mumintrollet

storamuminStora boken om Mumin (författare Tove Jansson, Alfabeta förlag) är en härligt generös samling som innehåller alla välkända Muminfavoriter. Alla de klassiska bilderböckerna finns med, som Vem kan trösta Knyttet och Den farliga resan. Det finns också berättelser ur kapitelböckerna, som Kometen kommer och Trollkarlens hatt. Dessutom finns det en massa annat skoj, som recept ur Muminmammans kokbok, den tecknade serien Mumin och den gyllene svansen, ett Mumin-lexikon och visor från Mumindalen. Det här är en perfekt introduktion till Mumintrollets värld, en jättefin presentbok och högläsningsbok.

vem_ska_trosta_knyttet_2Nyligen har också bilderböckerna om Mumintrollet getts ut på nytt av Alfabeta. Jag är helt såld på de härliga 70-talsbilderna som känns riktigt inne nu när allt ska vara retro. Vem ska trösta Knyttet är en klassiker som ska finnas i alla bilderboks-hyllor.

9789150104769Även kapitel-böckerna har fått ny skepnad för några år sedan. Ett perfekt tillfälle att samla på sig ett Mumin-bibliotek!