Bokbloggsjerka del 2

En ny omgång i Bokbloggsjerkan finns nu hos Annikas litteratur- och kulturblogg.

Regler
  1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i Mr Linky listan hos Annika.
  2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka” inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt om dina favoritförfattare. Ha kul!
  3. Sprid informationen om ”jerkan” så att så många som möjligt hittar den och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
  4. Besvara följande fråga i ditt inlägg(det blir en ny fråga varja vecka!)

Veckans fråga:

Berätta om boken/böckerna du läser just nu?

Jag har alltid flera böcker på gång. Just nu är det dessa böcker:

Bara vanligt vatten av Kajsa Ingemarsson. Den första boken jag läser av författaren och jag har svårt att komma igenom den. Har läst lite mer än halva boken och vill fortsätta, men behövde en liten paus. Boken handlar om en svensk succéförfattare som precis har börjat skriva på den tionde och sista boken i serien hon håller på med. Men för första gången får hon problem att slutföra boken och det händer väldigt mycket i hennes privatliv. Boken handlar alltså om författarskap och förlagsvärlden – något som lockade mig väldigt mycket eftersom jag själv skriver på min andra bok just nu. Men för tillfället är det lite för mycket chick lit för min smak.

Själakistan av Ann Rosman. En svensk deckare som jag tycker är superbra. Har inte läst författarens förra bok, så jag har ställt mig i kö för den på biblioteket. Ser fram emot att läsa den också. Har snart läst ut Själakistan och då kommer ett inlägg om den.

Stora boken om namn av Colette Van Luik. En faktabok och inspirationsbok om namn. Får man heta vad som helst? Hur tänker föräldrar när de ska ge namn till sina barn? Hur påverkas livet av vad man heter? Boken innehåller svar på många frågor om namn, men också intervjuer och gott om topplistor på namn. Jag har alltid varit intresserad av namn och jag tycker därför mycket om boken. Är på sidan 97 av 224.

Jag har några andra påbörjade böcker också, sådana jag egentligen vill läsa ut men har fastnat i och inte läst på ett par månader nu: Dagens outfit och andra inlägg i modebranschen av Maria Soxbo; Pengarna och livet av Birgitta Piper och Vingklippt av Elisabeth Hermon och Stefan Lundström.

One thought on “Bokbloggsjerka del 2

  1. Det enda jag har läst av Kajsa Ingemarsson är ”Små citroner gula” och då det var i samband med en litteraturkurs så var det heller ingen självvald bok. Den hade väl sina poänger men den gav mig inte mersmak om man säger så.

    Ann Rosman har jag ännu inte läst någonting av. Det jag har läst om henne tilltalar mig så jag kommer nog att se till att sätta upp hennes böcker på min läslista…

Comments are closed.