Bokbloggsjerka 8-11 maj

Dags för en ny bokbloggsjerka. Veckans fråga kommer från Mia Eggeman och är lite enklare att besvara än de senaste veckornas kluringar.

Mia undrar nämligen hur vi får plats med alla böcker?

Jag svarar som många andra – jag får inte plats! Jag jobbar hemifrån som frilansjournalist och har ett arbetsrum där också mitt bibliotek är. Där finns fem fullstora Billybokhyllor som rymmer mina böcker och mina jobbpärmar. Men trots detta så är bokhyllorna överfulla och böcker måste ligga ovanpå andra böcker. Drömmen vore att ha tillräckligt mycket plats så att jag kan ha bra koll på olästa böcker och biblioteksböcker, samt att de böcker som jag vill spara är fint sorterade, kanske med lite luft på hyllorna och gärna en och annan prydnadssak på hyllorna också för att bryta av lite. Men dit är det minst sagt en bra bit kvar…

Generellt så tycker jag dock betydligt mer om fysiska böcker än om e-böcker. Och jag vill vara omgiven av böcker. Fast jag håller faktiskt på att långsamt men säkert gå igenom alla böcker. Behovet av att äga böcker har faktiskt minskat de senaste åren och jag har också hittat tillbaka till biblioteket igen. Jag känner inte längre något behov att äga skönlitteratur som jag redan har läst. Jag läser ytterst sällan om böcker. Därför är det främst facklitteratur som sparas numera samt vissa specifika böcker som betyder mycket för mig. Men det tar tid att gå igenom och rensa alla böcker. Dessutom är det en betydande del av mina böcker som tillhör den där berömda ”att-läsa-högen” och de kan jag förstås inte göra mig av med förrän jag har fått tid att läsa dem. Så min lösning för att få plats med böckerna kanske snarare borde handla om att få mer tid för läsning, än möjlighet att köpa fler bokhyllor 🙂

16 thoughts on “Bokbloggsjerka 8-11 maj

  1. visst vill man vara omgiven av sina böcker! om jag inte lånade böcker på biblioteket skulle jag 1/ bli ruinerad 2/ inte få plats själv i huset

  2. Jag läser inte om böcker, så egentligen borde jag fråga mig själv varför jag känner ett så stort behov av att äga dem… 🙂

  3. På ett sätt så kan man faktiskt också säga att mitt ägarbehov har ökat. Men det gäller facklitteratur som jag vill äga för att kunna bläddra i böckerna när jag vill. Ägandebehovet när det gäller skönlitteratur har däremot minskat den senare tiden.

  4. Jag lånar främst mina böcker men ändå ökar våra bokhögar här hemma med skrämmande fart! Att rensa ut, det tar emot!

  5. Gläd dej, du som lyckats krympa ditt habegär när det handlar om skönlitteratur! Och det där om ”lite luft” i bokhyllorna, det är bara att drömma om … verklighet lär det aldrig bli …

  6. Nej, tyvärr är det väl så. Men det är fint att ha drömmar om de perfekta bokhyllorna också 😉

  7. Jag har börjat låna lite mer på biblioteket. Särskilt om det är deckare eller andra böcker som jag vet att jag bara kommer läsa en gång.

  8. Omgiven av böcker är ju så det ska vara. Jag jobbar också hemifrån och har ett arbetsrum i källaren där jag sitter bland mina Billyhyllor.

  9. Känner heller inte så stort behov att äga alltför stora mängder böcker o då är ju biblioteket förträffligt! 🙂

  10. Jag äger enorma mängder böcker som jag har svårt att skilja mig från. Men jag borde verkligen rensa, många kommer jag aldrig att läsa igen så det är lika bra att ge bort dem.

Comments are closed.