Top Ten Tuesday

toptentuesday2

Veckans fråga i Top Ten Tuesday är: Ten Authors I REALLY Want To Meet. Här kommer listan utan inbördes ordning.

1. Astrid Lindgren. Hon är självklar. Hon verkar ha så mycket att berätta om sitt liv och verkar vara en så sympatisk person.

2. JK Rowling. För att få hennes tips på hur man skriver böcker som fängslar en hel generation.

3. Maria Gripe. För att få berätta för henne hur fantastiska hennes böcker är.

4. Stina och Carin Wirsén. Skulle vilja höra dem berätta hur de tänker när de skapar sina böcker, höra om de små brokigas tillkomst och få höra deras version kring debatten om Lilla Hjärtat.

5. Christina Wahldén. En av mina absoluta favoritförfattare. Det jag beundrar henne för framförallt är att hon skriver om aktuella och brännande ämnen, jag skulle vilja höra henne berätta om sitt författarskap och hur hon kommer igång med skrivandet.

6. Johanna Nilsson. Hon är också självklar på en sådan här lista. Jag älskade verkligen hennes böcker som ung vuxen och jag kände igen mig så mycket. Jag tror att vi skulle ha mycket att prata om.

7. Lisa Bjärbo. Dels för att jag verkligen gillar hennes böcker, främst ungdomsböckerna och bilderböckerna om Eddie, men dels också för att jag följer hennes blogg och jag älskar hennes språk. Hon verkar vara en jordnära, trevlig och rolig person som skulle vara rolig att träffa.

8. Katarina Wennstam. Återigen en författare som inte väjer för svåra ämnen, fast hon skriver inte för barn utan för vuxna och det är otroligt bra böcker. Jag tror att det hade varit intressant att träffa henne och diskutera hennes böcker.

9. Mats-Eric Nilsson. Författaren bakom bland annat Den hemlige kocken som slog igenom för några år sedan. Han har i flera böcker granskat livsmedelsindustrin och gett oss sanningen om vad vi egentligen stoppar i oss. Jag lyssnade på en föreläsning av honom för några år sedan och han verkar ha en stor kunskap som skulle vara spännande att få ta del av ännu mer.

10. Kristina Appelqvist, Carin Gerhardsen, Sofie Sarenbrandt, Kristina Olsson och Ann Rosman. Jag när någon slags dröm om att själv skriva en deckare och då hade det varit både intressant och häftigt att få träffa några av de som jag har som mina favoritförfattare när det gäller just deckare. Tänk att få ta del av deras samlade tips!